Bow on finger

Visa: 6 uskomusta muistista

Onko valokuvamuisti olemassa? Varastoituuko muistiin uutta tietoa silloinkin, kun ihminen nukkuu? Testaa tietosi muistista ja haasta myös ystäväsi muistivisaan! Vai pelkäätkö, että hän voittaa sinut?

maanantai 14. toukokuuta 2012
Onko totta, että ihminen voi menettää muistinsa, jos hän saa iskun päähänsä, ja että myöhemmin hän voi saada muistinsa takaisin, jos hän saa uuden iskun samaan kohtaan?
Aikoinaan opettajat varoittelivat, että lasten kannattaa olla tarkkana, millä muistinsa täyttää, sillä kaikelle tiedolle ei ole tilaa. Onko totta, että kun oppii jotain uutta, unohtaa samalla jotain?
Joillakin ihmisillä sanotaan olevan valokuvamuisti. Heidän siis tarvitsee vain nähdä jokin asia kerran, niin he muistavat sen ikuisesti. Kuulostaa todella hienolta, mutta onko moinen mahdollista?
Salapoliisisarjoissa ja -kirjoissa hypnoosissa olevat ihmiset kuvailevat tapahtumia, jotka he ovat unohtaneet tai joita he eivät edes tiedä koskaan kokeneensa. Onko se oikeasti mahdollista?
Uskotaan, että ihmisen muisti on rajaton ja että kaikki kokemukset ja opitut asiat tallentuvat muistiin. Ihminen muistaa harvoin ihan kaikkea, mutta onko muisti oikeasti rajaton?
Jos haluaa hyödyntää muistiaan tehokkaasti, kannattaa nukkuessaan kuunnella vaikkapa ääneen luettuja oppikirjoja, sillä kun ihminen nukkuu, muisti voi tallentaa tietoa häiriöttä. Kuulostaa todella hienolta, mutta toimiiko se?

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: