Seksi muisti

Säännöllinen seksi tekee sinusta muistihirmun

Säännöllisesti seksiä harrastavilla naisilla on tavallista parempi muisti. Tutkimus osoittaa, että petipuuhat vahvistavat tietyn aivojen osan neuroneja.

tiistai 7. helmikuuta 2017 teksti Babak Arvanaghi

Nyt sudoku syrjään, ristikon ratkominen sikseen ja piupaut kaiken maailman aivojumppasovelluksille.

Jos haluat paremman muistin, yksi tapa on ylitse muiden – ainakin, jos olet nainen.

Kanadalaisen McGill-yliopiston tutkimushankkeen mukaan säännöllinen seksi voi parantaa muistia huomattavasti.

Seksiä saavat pärjäsivät sanatehtävissä

Tutkimuksessa kyseltiin 78:lta iältään 18–29-vuotiaalta naiselta heidän seksielämästään. Sen jälkeen heidät pantiin tekemään muistitesti.

Ensin naisille näytettiin 60 kuvaa ja sanaa. Pienen tauon jälkeen heitä pyydettiin etsimään näytetyt sanat ja kuvat, mutta aineistoon oli lisätty 60 alkuperäisen sanan ja kuvan lisäksi 30 muuta sanaa ja kuvaa.

Eniten seksiä harrastavat naiset tunnistivat selvästi enemmän sanoja ja kuvia kuin ilottomampaa elämää viettäneet kanssasisarensa. He muistivat etenkin näkemiään sanoja.

Seksi vaikuttanee miestenkin muistiin

Tutkijoiden mukaan ero johtuu todennäköisesti siitä, että tiheään harrastettu seksi vahvistaa neuroneja hippokampukseksi eli aivotursoksi kutsutussa aivojen osassa. Aivoturso on kestomuistin tyyssija, ja se huolehtii myös sanojen muistamisesta.

Tutkimuksessa asiaa testattiin vain naisilla, mutta rottakokeet viittaavat siihen suuntaan, että myös miesten muisti hyötyisi vaaka-akrobatiasta. Hyöty voisi olla jopa suurempi kuin naisilla.

Tutkimus tukee myös Coventryn yliopiston tekemää aiempaa tutkimusta, jossa osoitettiin, että yli 50-vuotiailla dementiariski pieneni, jos he harrastivat seksiä säännöllisesti.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: