IQ Test papers

Mikä on ÄO-testi?

ÄO-testillä mitataan ihmisen loogista päättelykykyä, muistitoimintoja, kolmiulotteista ajattelua ja kielellistä lahjakkuutta.

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Tiedon maailma -kirjasarjasta: Älykkyysosamäärästä käytetään lyhennettä ÄO tai kansainvälistä lyhennettä IQ. Luku kertoo, mihin kohtaan henkilö sijoittuu älyllisestä kehitysvammaisuudesta nerokkuuteen ulottuvalla asteikolla. Älykkyysosamäärän selvittämiseen käytetään yleensä koesarjaa, joka sisältää kuviopäättelytehtäviä. Tarkoituksena on määrittää todellisen iän ja älykkyysiän suhde. Jos esimerkiksi kymmenvuotias lapsi selvittää testin 12-vuotiaiden keskiarvotuloksella, hänen ÄO:nsa on 120.

Testaa oma ÄO:si suurella, ilmaisella ÄO-testillämme.

Tilastojen mukaan kaksi kolmasosaa saa tulokseksi 85–115. Suuret poikkeukset jompaan kumpaan suuntaan ovat melko harvinaisia.

Samasta testityypistä on nykyään monia muunnelmia. Niillä voidaan testata alle kouluikäisiäkin lapsia. Nykyiset testit ovat kulttuurista riippumattomia eli esimerkiksi koulutus ja ammatti eivät vaikuta testissä menestymiseen. Suuri älykkyysosamäärä ei siis tarkoita välttämättä sitä, että henkilö olisi korkeasti koulutettu.

Tiedon maailma

Tiedon maailma on upea kirjasarja, joka esittelee tieteen eri alueita. Voit tutustua sarjaan ja tilata ensimmäisen osan tästä:

Tiedon maailma

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: