hjernetest resultat stor

Hemmottelet aivojasi

Olet aivojesi paras kaveri.

maanantai 15. joulukuuta 2014 teksti Gorm Palmgren

Kaikkien muiden ihmisten aivot ovat varmasti kateellisia sinun aivoillesi, sillä sinä kerta kaikkiaan hemmottelet niitä.

Pidä huolta aivoista yöllä

Päivisin aivot pitävät terveellisestä ravinnosta ja runsaasta liikunnasta. Aivoista on kuitenkin pidettävä huolta myös öisin.

Uni on tärkeää. Aivoille pitää antaa riittävästi haasteita, mutta niiden pitää antaa myös levätä tarpeeksi. Kun rasituksen välissä on lepotauko, aivot jaksavat paremmin.

Pitkät yöunet ovat välttämättömät, jotta aivot ehtivät siivota muistia ja tallentaa päivän kokemuksia. Kun aivot ovat järjestyksessä, tarpeelliset tiedot löytyvät heti, kun niitä tarvitaan.

Vältä stressiä – aivot eivät pidä siitä

Aivot tarvitsevät lepoa ja rauhaa myös päiväsaikaan. Siksi stressin välttäminen on tärkeää. Työnteko voi kirjaimellisesti nousta päähän, ja silloin aivot aivot alkavat käydä ylikierroksilla. Loppuun palamisen vaara uhkaa.

Monissa kokeissa on osoitettu, että pitkäaikainen stressi laukaisee tulehdusreaktioita aivoissa. Tila voi johtaa masennukseen tai jopa pelkotiloihin ja skitsofreniaan.

Anna aivoille taukoja päivän aikana

On tärkeää, että annat aivojesi levätä myös päivän aikana. Älä koko ajan lue sähköposteja, äläkä koko ajan mieti, mitä kaikkea sinun vielä pitäisi ehtiä tehdä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: