Giraffes

Suojeluhanke vahvistaa Nigerin kirahvikantaa

Uhanalaisen länsiafrikkalaisen kirahvin kanta on nelinkertaistunut 10 vuodessa. Nyt luonnonvaraisia yksilöitä on jo yli 200.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kymmenen vuotta sitten Länsi-Afrikassa oli jäljellä enää vain noin 50 kirahvia. Nigerin viranomaisten ja yksityisen luonnonsuojelujärjestön, Giraffe Conservation Foundation -säätiön, tiiviin yhteistyön ansiosta tilanne on nykyään aivan toinen.

Luonnonvaraisia kirahveja on Nigerin pääkaupungin Niameyn liepeillä jo yli 200. Kirahvin länsiafrikkalaisen alalajin, Giraffa camelopardalis peraltan, tulevaisuus riippuu juuri tästä populaatiosta, sillä tarhayksilöitä ei ole.

Giraffe Conservation Foundation on saanut kannan vahvistumaan järjestämällä kirahveille riittävästi syötävää ja juotavaa. Se on valistanut maaseutuväestöä siitä, että kirahvit eivät aiheuta uhkaa viljelylle eivätkä karjataloudelle, jos niiden annetaan ottaa osansa luonnon antimista. Myös salametsästystä on onnistuttu vähentämään. Silti länsiafrikkalaisen kirahvin tulevaisuus on vielä kaikkea muuta kuin turvattu.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: