Fox

Mies selviytyi hain hyökkäyksestä

Australialainen haiasiantuntija Rodney Fox on yksi niistä harvoista ihmisistä, jotka ovat selvinneet hain hyökkäyksestä.

perjantai 12. lokakuuta 2012

Australialainen sukeltaja ja haiasiantuntija Rodney Fox on nykyään seitsemissäkymmenissä, ja hänen elossa olonsa on lähes ihme. Hän on yksi harvoista, jotka ovat selviytyneet suuren valkohain suorasta hyökkäyksestä. Vuonna 1963 hänen kimppuunsa kävi suuri valkohai sukelluskilpailuissa Australian etelärannikon edustalla.

Hai iski kiinni Foxin rintalastaan ja puraisi kerran, mutta päästi hänet sitten otteestaan. Sen jälkeen muutamat muut sukelluskilpailujen osanottajat onnistuivat nostamaan Foxin veneeseen.

Puraisu aiheutti Foxille kuitenkin niin suuria vaurioita, ettei kukaan uskonut hänen selviävän hengissä. Suuri osa hänen sisäelimistään jäi paljaaksi, ja kehon toisen puolen kaikki kylkiluut murtuivat. Todennäköisesti Foxin pelasti hänen tiukka märkäpukunsa, joka piti hänen sisäelimensä paikoillaan siihen asti, kun hän pääsi hoitoon. Kun hän lopulta pääsi sairaalaan, hän oli kuitenkin menettänyt niin paljon verta, ettei hän olisi enää pysynyt hengissä montakaan minuuttia.

Lääkärit onnistuivat korjaamaan hain aiheuttamat vauriot, mutta tarvittiin 461 tikkiä, ennen kuin Fox oli saatu kursituksi kasaan.

Napsauta alla olevaa videota tutustuaksesi Rodney Foxiin. Voit myös ladata koko artikkelin: Tappajahai iskee yhä useammin. Napsauta Lataa-painiketta.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: