Kuparihai

Galleria: 6 vaarallisinta hailajia

Kansainvälinen haihyökkäyksiä rekisteröivä järjestö tilastoi vuonna 2014 kaikkiaan 72 ihmisiin kohdistunutta haihyökkäystä. Kuvagalleriassa esitellään 6 hailajia, joilla on eniten ihmishenkiä tunnollaan.

tiistai 28. huhtikuuta 2015 teksti Anne Lykke ja Babak Arvanaghi

Kansainvälinen haihyökkäyksiä rekisteröivä järjestö ISAF on pitänyt vuodesta 1580 kirjaa siitä, missä, milloin ja mitkä hailajit ovat hyökänneet ihmisten kimppuun. Vuoteen 2014 mennessä on rekisteröity noin 2 800 haihyökkäystä, joista noin 500 on päätynyt ihmisen kuolemaan. Useimmissa tapauksissa hailajia ei ole pystytty määrittämään varmasti.

Moni haihyökkäys jää tilastoimatta

Lukuihin ei kuitenkaan voi luottaa sokeasti. Köyhissä maissa haihyökkäyksiä ei välttämättä kirjata mihinkään muistiin. Lisäksi on tapauksia, joissa hait ovat hyökänneet haaksirikkoutuneen laivan tai mereen pudonneen lentokoneen miehistön ja matkustajien kimppuun. Niissä on mahdotonta selvittää, kuinka monta uhreja on ollut ja mitkä hailajit ovat olleet kyseessä.

Todellinen haihyökkäysten määrä saattaa siksi olla paljon suurempi kuin ISAF:n tilastot kertovat.

Tutustu maailmaan vaarallisimpiin haihin

Kuvagalleriaan on koottu 6 hailajia, jotka hyökkäävät useimmin ihmisen kimppuun. Listalla numero ykkösenä komeileva laji on vanha tuttu.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: