nb_u07 Strauss-Kahn

Seksiorgiat kuuluvat eläinmaailmaan

Seuraavatko valtaa pitävät miehet, kuten Dominique Strauss-Kahn, sisäistä luolamiestään, kun he harrastavat seksiä monen kumppanin kanssa? Jos kysytään biologeilta, vastaus on ei.

torstai 12. helmikuuta 2015 teksti Carsten Nymann

Ranskalainen Kansainväisen valuuttarahaston entinen pääjohtaja Dominique Strauss-Kahn joutui tällä viikolla oikeuden eteen. 65-vuotiasta Strauss-Kahnia syytetään 15 seksijuhlan järjestämisestä ja prostituutiorinkiin osallistumisesta vuosina 2008–2011.

Suuri kysymys on, miksi yksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista miehistä oli valmis riskeraamaan uransa harrastaakseen seksiä taatusti otsikoihin päätyvällä tavalla.

Luolamiehet eivät harrastaneet seksiorgioita

Yksi seksiasiantuntijoiden teorioista on, että Strauss-Kahnin kaltaiset miehet vain päästävät sisäisen luolamiehensä valloilleen.

Biologien mielestä mikään ei kuitenkaan viittaa siihen, että ihmisen esivanhemmat olisivat vaihtaneet usein seksipartneria.

Yksi kumppani oli ratkaiseva

Ihmisen kehityksen kannalta itse asiassa yhdessä kumppanissa pitäytyminen on ollut keskeisen tärkeää.

Ihmisellä on muihin eläimiin verrattuna erittäin pitkä lapsuus. Jos äiti olisi ollut yksin vastuussa lapsista sillä aikaa, kun isä olisi hurvitellut muiden naisten kanssa, lasten mahdollisuudet kasvaa täysikasvuisiksi olisivat heikentyneet.

Koko paljastaa seksitavat

Kun tutkijat perehtyvät kädellisten seksitapoihin, he kiinnittävät huomiota naaraiden ja urosten kokoeroon.

Gorillauroksen on pakko koko ajan taistella toisia uroksia vastaan, jotta se voi valloittaa uusia naaraita. Gorillauros onkin huomattavasti kookkaampi kuin gorillanaaras.

Ihmiset eivät taistele seksistä

Kun tutkitaan kädellisiä, käy ilmi, että sukupuolten välinen kokoero pienenee sitä mukaa, mitä lähemmäksi Homo-sukua ja nykyihmistä päästään.

Jos Strauss-Kahn ja kumppanit haluavat käyttää perimää puolustuskeinona oikeudessa, heidän täytyy viitata paljon kauemmas ihmisen kehityshistoriaan kuin luolamiesten aikaan.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: