NB_u36 galleri11

GALLERIA: Upeiden eläinkuvien juhlaa

Joka vuosi järjestettävän Wildlife Photographer of the Year -luontokuvakilpailun osallistumisaika meni juuri umpeen. Tässä voit tutustua viime vuoden kilpailun parhaimpiin kuviin.

torstai 3. syyskuuta 2015 teksti Karine Kirkebæk

Valokuvaajan pitää olla kärsivällinen, rauhallinen ja taitava, jotta hän onnistuu saamaan luonnossa upeita kuvia eläimistä.

Yhdysvaltalainen valokuvaaja Michael Nichols oli kärsivällinen, rauhallinen ja taitava, ja lisäksi hänellä oli myös hieman onnea matkassa, kun hän nappasi viime vuonna maailman parhaimman luontokuvaajan palkinnon Wildlife Photography of the Year -kilpailussa, jonka tämän vuoden osallistumisaika meni juuri umpeen.

42 000 valokuvaa

Seuraavien kuukausien aikana tuomaristo valitsee parhaat kuvat 42 000 valokuvan joukosta. Kilpailuun osallistui valokuvaajia kaikkiaan 96 eri maasta. Kilpailu on avoin sekä harrastelijoille että ammattikuvaajille.

Tuomariston pitää löytää voittaja 15 eri luokassa, joiden teemoina ovat muun muassa nisäkkäät, kasvit ja sienet ja maapallon ympäristöt. Lisäksi valitaan koko kilpailun paras kuva, jonka ottaja saa tittelin: Wildlife Photographer of the Year (Vuoden paras luontokuvaaja).

Luonnontieteellinen museo järjestää kilpailun

Luontokuvakilpailun takana on maineikas brittiläinen instituutio: Natural History Museum (Lontoon luonnonhistoriallinen museo), joka on järjestänyt kilpailun vuodesta 1964 lähtien.

Kun voittajat ovat selvillä, parhaat kuvat asetetaan näytille Lontoon luonnonhistorialliseen museoon. Sen jälkeen valokuvat pääsevät näyttelymatkalle eri puolille maailmaa. Voittajakuvista julkaistaan myös kirja.

Voit katsoa lisää upeita luontokuvia täällä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: